Delecta ciasto karpatka+krem 390g

7,49

Opis

Delecta ciasto karpatka+krem 390g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Zasmakuj!Karpatka Delecta jest ciastem doskonale znanym w Polsce, którego jakość ceniona jest od lat. Pomiędzy dwoma warstwami delikatnego ciasta Karpatki możesz znaleźć najbardziej delikatny, waniliowy krem, którego smaku nie zapomnisz. Ten wyjątkowy smak i aromat Karpatka zyskuje dzięki dodatkowi naturalnej wanilii i specjalnie wyselekcjonowanym składnikom.Delecta – Prosto z sercaŻyczymy udanych wypieków!Pamiętaj… w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.Piecz śmiało dla innych… ot tak… prosto z serca.Wypróbuj nasze pozostałe karpatkiDelecta Krem karpatka oryginalnaDelecta Krem karpatka bez gotowaniaKarpatka ciasto w proszkuPrzygotuj:Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margarynyDo ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudruSposób przygotowania:Krem:1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.Ciasto:1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.Składanie ciasta:1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.2. Ciasto posyp cukrem pudrem.Dobra rada:Ptysie: Przygotuj krem i surowe ciasto wg sposobu podstawowego (do ciasta dodając 4 jaja). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz kolejno na dwóch blachach w temperaturze 220°C ok. 20-25 min, do wysuszenia. Po wystudzeniu przekrój je w poprzek, napełnij kremem.Ptysie doskonale smakują udekorowane strużkami polewy czekoladowej.Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.plKarpatka ciasto w proszkuProdukt może zawierać mleko i soję.

Delecta – Ciasta i dodatki do ciast

lokówka bezprzewodowa, kakao magnez, komplet sztućców gerlach, samsung eco wave, kitchenaid artisan, koenic wentylator, fondue, szklanki do cappuccino, hario v60 02

yyyyy