Rafex Marokańska przyprawa do warzyw 50g

2,50

Opis

Rafex Marokańska przyprawa do warzyw 50g

SkładKminek, kolendra, chili w proszku, wędzona słodka papryka, cynamon, ziele angielskie, imbir, cayenne i goździki.CharakterystykaMarokańskie przyprawy są zróżnicowane w zależności od regionu, z którego pochodzą. Ostry i wyrazisty smak, będący dla wielu wyjątkowo pożądanym, to bardzo często spotykany element w kuchni Maroka.ZastosowaniePrzyprawa sprawdzi się doskonale w przygotowywaniu charakterystycznych dla marokańskiej kuchni jednogarnkowych dań, w których spotykamy między innymi bogactwo warzyw.Tajine z jagnięcinySkładniki:500 g mięsa jagnięcegoOliwa z oliwek1 duża cebula2-3 ząbki czosnku250 ml bulionu z warzyw250 ml przecieru, passaty pomidorowej500 g dyni (kostka)200 g ciecierzycy z puszkiMarokańska przyprawa do warzyw RAFEXMięso kroimy w kostkę i na noc zostawiamy w marynacie z oliwy i przyprawy. Następnie zdejmujemy je z patelni i smażymy czosnek oraz cebulę, następnie zdjąć je z patelni i usmażyć cebulę z czosnkiem. Później łączymy składniki z passatą i bulionem. Gotujemy 2-2,5 godziny i gotowe.

Rafex – Mieszanki przyprawowe

jura z8, prezent na mikolaja, prostownico lokówka babyliss, ile to 200 gram, kettle 5 kg, scoro

yyyyy