Description
Rafex Guma tara 1 kg
Zalety gumy tara, które przedstawiam poniżej mogą być osiągnięte za pośrednictwem samej gumy tara lub w połączeniu z innymi hydrokoloidami:-Łatwość użycia-Rozpuszczalność w gorącej wodzie i częściowo w zimnej-Wysoka lepkość-Niskie dozowanie i lepsze uwalnianie smaku w porównaniu do niektórych pozostałych hydrokoloidów-Świetna synergia z innymi hydrokoloidami, co daje zwiększenie lepkości i siły żelu przy jednoczesnym obniżeniu synerezy-Dobra stabilność w kwaśnym środowisku-Satysfakcjonująca stabilność podczas obróbki w wysokich temperaturach-Ekonomiczna alternatywa dla mączki chleba świętojańskiego PORÓWNANIE WŁAŚCIWOŚCI GUMY TARA, MĄCZKI CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO I GUMY GUARGuma tara, mączka chleba świętojańskiego i guma guar mają podobne struktury. Składają się z linearnego głównego łańcucha jednostek (1-4)-ß-D-mannopyranozy połączonych wiązaniami (1-6) z jednostkami α-D-galaktopyranozy. Pozostałości galaktozy są dystrybuowane niejednorodnie wzdłuż łańcucha mannozowego. Obecność pobocznych jednostek galaktozy ogranicza agregację, dlatego też te gumy z przewagą łańcuchów pobocznych są łatwiejsze do rozpuszczenia w wodzie. Stosunek mannozy do galaktozy w gumie tara wynosi 3:1, przeciętna wartość w mączce chleba świętojańskiego to 4:1, a w gumie guar 2:1.Guma tara wymaga podgrzewania, aby rozbić aglomeraty i osiągnąć całkowite uwodnienie podczas gdy guma guar uwadnia się całkowicie w zimnej wodzie.Poza tym, Guma tara wykazuje pośrednią stabilność kwasową pomiędzy mączką chleba świętojańskiego, a gumą guar.Guma tara jest odporna na efekt depolimeryzacji, który wywołują kwasy organiczne do PH 3.5. Mączka chleba świętojańskiego jest stabilna do pH 3.0, a guma guar do pH 4.0.Lepkość 1% roztworu gumy tara wynosi ok. 5,500 cps, podobnie do gumy guar i jest prawie trzy razy wyższa niż taki sam roztwór mączki chleba świętojańskiego.Zaletą Gumy tara jest jej odporność na wysokie temperatury. Dzięki swoim właściwościom wytrzymuje w temperaturach do 145C podczas procesu produkcyjnego lub do 121C przez 30 minut w procesie sterylizacji partii produkcyjnej. Te właściwości są podobne do tych wykazywanych przez mączkę chleba świętojańskiego, natomiast są dużo lepsze od gumy guar.Zastosowanie : ciasta, lody , desery, galaretki , wsady owocowe, produkty na bazie sera, hamburgery, parówki, sosy, dresingi.
Rafex – Gumy do żucia
filtr do dzbanka dafi classic, ekspres krups ea8808, wiatrak wodny, xiaomi smart kettle pro, samsung a 101, gerlach nóż szefa kuchni, dlaczego waga rano jest niższa, płyn do prania dywanów odkurzaczem, frappe przepis, kasia robot kuchenny, opakowanie próżniowe, zestaw do czyszczenia optyki, ekspres ciśnieniowy czy przelewowy, opakowania na kawę, electrolux eap450 filtr, sztućce w walizce tanio, mediamaarkt
yyyyy




