Description
Rafex Przyprawa do kimchi lobo 1kg
SkładSól, chili, czosnek granulowany, papryka słodka, cukier brązowy, cebula w proszku, imbir w proszku, regulator kwasowości: E330, sezam biały.CharakterystykaPrzyprawa Do Kimchi Lobo to jedna z kluczowych przypraw kuchni koreańskiej, gdzie jest używana między innymi do narodowego dania: kimchi, czyli marynowanych liści sałaty pekińskiej, która fermentuje przez kilka miesięcy. Dzięki tej mieszance przypraw, która jest gotową marynatą do kimchi, możemy w polskich warunkach spróbować smaku koreańskich delicji.ZastosowanieKimchi na szybkoSkładniki:Kilogram kapusta pekińskiej3 cebule dymki50g papryki czerwonej100g białej rzodkiewkiPrzyprawa Do Kimchi LoboWycinamy głąb z umytej kapusty, po wysuszeniu kroimy ją wzdłużnie na pół. Dymki, paprykę i rzodkiew po umyciu kroimy w podłużne, krótkie paski. Warzywa wraz z przyprawą Do Kimchi Lobo przekładamy między liśćmi kapusty, po czym szczelnie zamykamy i zostawić na noc w temperaturze pokojowej. Następnego dnia kapustę kroimy na niewielkie plastry, owijamy folią spożywczą i przez 48 godzin zostawiamy w lodówce: po tym czasie można próbować koreańskiego specjału.CiekawostkiWedług tradycyjnej receptury koreańskiej Kimchi może być przechowywana w glinianych słojach nawet przez rok.
Rafex – Mieszanki przyprawowe
siemens eq 6 plus s 500, filtr zmiękczający wodę delonghi, the 100 polska, kawa aromatyzowana, kimbo espresso, latte cafe, akcesoria do palenia, blender mpm, 1046
yyyyy